S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Ochranný lanolinový krém

21.03.2021

Ochranný lanolinový krém

Už vás svrbí a ruce a chcete se vyrobit něco echt domácího, užitečného a veskrze božího?

Co takhle tenhle bohatý výživný lanolinový krém, který se rychle vstřebává a i upracované ruce jsou po něm heboučké a vláčné. Tento krém je doslova po celou rodinu. Ocení ho samozřejmě každá žena, ale i rukama se živící muž, vášnivý zahrádkář, mladý průzkumník, začínající věděc, drobný rýpal a bourač i sebepečující postpubertální šampon.

Výroba je jednoduchá a hravá, mimo skvostného výrobku, si osvojíte zejména princip výroby krému a prostě se budete zase na chvilku cítit užitečně a báječně.



Budete potřebovat:
50g měkké vody (filtrovaná nebo kojenecká)
10g glycerinu (k dostání zde)
20g mandlového oleje (k dostání zde)
10g bambuckého másla (k dostání zde)
10g lanolinu (k dostání zde)
4g emulgačního vosku (k dostání zde)
15 kapek konzervantu (k dostání zde)

K provonění doporučuji například esenci dle vaší chuti a nálady, třeba Pomeranč, Levanduli nebo Bergamot (10 kapek)

Pro začátečníky i pokročilejší nadšence do DIY připravujeme tyhle krásné zero waste sety se všemi ingrediencemi a podrobným návodem. Podívejte se.

Postup:

Začneme dezinfekcí pracovní plochy, pomůcek a rukou. Po aplikaci spreje pak nechte vše oschnout.

Prvních pět ingrediencí si připravte a rozdělte do dvou sklenic:
vodní fáze: voda  a glycerin





olejová fáze: madlový olej, bambucké máslo a lanolin

 Vložte do vodní lázně a opatrně zahřejte. Nechte stát při 65°C než se olejová báze zcela rozpustí a spojí.


Do olejové fáze vsypte emugační vosk a nechte ho také zcela rozpustit.





Olejovou fázi vlijte do vodní a šlehejte. Přikápněte konzervant. A pokud chcete i esenci.



Šlehejte ideálně ruční metličkou asi 1 minutu.



Nechte vychladnout při pokojové teplotě. Krém postupně zhoustne. Trvanlivost výrobku je díky použitému konzervantu 6 měsíců od výroby.

A teď můžete mazat. :-)

Chce se vám víc vyrábět a vytvářet ?  Pořiďte si knihu návodů z toho nejlepšího zdroje! 
Knihy s podpisem a věnováním seženete tady.

OWE4Nzll