S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Eshop



Nové recepty a návody:

29.9.2021 Tradiční česnekový sirup DIY ->přejdi na recept

24.9.2021 Aroma svíčka ze sojového vosku s vanilkou DIY ->přejdi na recept

22.9.2021 Pražené kešu s himalajskou solí DIY ->přejdi na recept

19.9.2021 Nejvoňavější šípková marmeláda DIY ->přejdi na recept

17.9.2021 Lehký čekankový aperitiv DIY ->přejdi na recept

15.9.2021 Prací prášek z kaštanů na barevné prádlo DIY ->přejdi na recept

14.9.2021 Nekonečný tyčinkový difuzér DIY
->přejdi na recept

13.9.2021 Regenerační šípkový olej DIY
->přejdi na recept

12.9.2021 Protichřipkový likér z černého bezu DIY
->přejdi na recept
10.9.2021 Nejlahodnější šípkový likér DIY
->přejdi na recept
9.9.2021 Vřesová bělící zubní pasta s mátou peprnou DIY
->přejdi na recept
8.9.2021 Květinové vody - jak na ně?  ->přejdi na článek
7.9.2021 Gel z kaštanů pro krásné nohy DIY ->přejdi na recept
6.9.2021 Top recept: Provensálský tuhý krém s kakaovým máslem DIY -> přejdi na recept

Essential vznikl v roce 2012 a hned začal nabízet vzácné čerstvé bio kosmetické suroviny, čerstvé a sušené bylinky, a ekologické obalové materiály, zejména pak z hliníku, stříbra, oceli a skla a nezbytné kosmetické obaly pomůcky k výrobě.

My v Essential milujeme kvalitní vůně, zaměřuje se na esence, ty nejlepší esentiální oleje, ekologické parfémové oleje, interierové difuzéry i aroma sety do sauny, nově vyrábíme ekologické vůně do sušičky a bioaktivní prací prášky.

Pro začátečníky vyrábíme krásné dárkové zero waste sety na výrobu domácí výrobu kosmetiky, drogerie a bylinkové lékarny.

V roce 2020 jsme se rozšířili o prodej na Slovensku a Evropě. A od roku 2021 prodáváme nejvýhodnější velkoobchodní balení.




Úvod » Speciál: Vánoce 2021 » Dárkový set na výrobu čokolády s oříšky a jedlými květy


        

Dárkový set na výrobu čokolády s oříšky a jedlými květy

skladem

 

DIY set vhodný pro děti

novinka top produkt


: 990,00 Kč (38,95 EUR)

naše cena bez DPH: 652,89 Kč (25,68 EUR)

naše cena s DPH(21 %): 790,00 Kč (31,08 EUR)

Nákupem získáte 16 bodů


do košíku:
  ks  
Číslo produktu: 446618
Dostupnost: Okamžitě k odeslání
Jiné jazykové verze ->: https://www.etsy.com/listing/1111317999
Zasíláme po celém světě ->: https://www.etsy.com/listing/1111317999
Vyberte si čokoládu

Popis produktu

Zvědavost mých čtyř dětí nezná mezí. Je úžasné vidět, jak je zajímá, jak funguje svět kolem nich. Jednou z jejich velkých vášní je výroba čokolády. Několikrát jsme ji zkoušeli vyrobit od základu, z kakaového másla a sirupu. Výsledek byl neuvěřitelný, ale to je práce spíše pro dospělé než pro děti.
Právě proto jsem pro ně sestavila sadu na výrobu čokoládových lanýžů DIY, která je tak jednoduchá, že ji zvládnou samy.
A protože mám ráda, když jedí alespoň trochu zdravě, přidala jsem do směsi mandle, kešu oříšky a jedlé květy.

DIY obtížnost: Velmi snadné
Věkové omezení: 1: >4

V tomto skvělém dárkovém balení pro kutily najdete:
Složení:


270 g kousků belgické čokolády / 270 g kousků hořké 70% čokolády
10 g sladkých blanšírovaných přírodních mandlí
10g kešu ořechů přírodních
2g jedlého květu levandule bio
2g jedlého květu růže bio
Složení:
silikonová forma 6 figurek pro děti
nerezová nádoba na rozpouštění čokolády
silikonová stěrka
Návod krok za krokem, jak vyrobit čokoládu

10 důvodů, proč je čokoláda pro vás dobrá :-)


1. Čokoláda pomáhá v boji proti stárnutí


Kakao je bohaté na antioxidanty. Dokonce více než borůvky nebo brusinky.
Antioxidanty jsou látky, které neutralizují škodlivé volné radikály.
Volné radikály poškozují buňky a přispívají k řadě závažných onemocnění, jako jsou některé druhy rakoviny a kardiovaskulární choroby.
Volné radikály vznikají v našem těle především v důsledku znečištění životního prostředí, kouření, škodlivých látek v potravinách a stravy bohaté na cukry a "špatné tuky", tedy nenasycené mastné kyseliny (více v odborném článku zde).
Když je v našem těle hodně volných radikálů, říká se tomu oxidační stres a tento stav výrazně urychluje proces stárnutí.

2. OBSAHUJE HODNĚ VLÁKNINY

100 g hořké čokolády obsahuje 11 g vlákniny.
100 g celozrnného chleba obsahuje 7 g vlákniny.
Překvapení? Vždyť celozrnný chléb jíme hlavně kvůli vláknině.
Vláknina zlepšuje trávení, pomáhá předcházet kardiovaskulárním onemocněním, může pomoci předcházet cukrovce a některým druhům rakoviny (např. rakovině tlustého střeva).


3. JE BOHATÝ NA ŽIVINY

V jedné 100gramové tabulce hořké čokolády se 70 % kakaa najdeme:
- 98 % doporučené denní dávky manganu
- 89 % doporučené denní dávky mědi
- 67 % doporučené denní dávky železa
- 58 % doporučené denní dávky hořčíku
- a další prospěšné látky

4. ČOKOLÁDA PŘISPÍVÁ K PREVENCI INFARKTU

Kakao bojuje proti škodlivému cholesterolu. Nejenže pomáhá snižovat "špatný" LDL cholesterol, ale kakao zvyšuje i "dobrý" HDL cholesterol.
LDL cholesterol ničí tkáně, zejména cévy, které vyživují srdce.

5. ZLEPŠUJE KREVNÍ OBĚH A SNIŽUJE KREVNÍ TLAK

Nedávná studie Harvardovy univerzity ukázala, že konzumace čtverečku vysokoprocentní čokolády denně vedla u vybraných osob s hypertenzí (vysokým krevním tlakem) ke snížení krevního tlaku.
Tato studie je jednou z mnoha, které potvrzují, že kakao přispívá k prevenci kardiovaskulárních onemocnění.

6. SNIŽUJE RIZIKO VZNIKU CUKROVKY

Stejná studie zaznamenala zvýšení citlivosti pacientů na inzulín, což je pozitivní faktor snižující riziko cukrovky. V souvislosti s cukrovkou je samozřejmě důležitá i výše zmíněná schopnost kakaa zvyšovat hladinu HDL cholesterolu.

7. STIMULUJE MOZEK A POMÁHÁ PŘEDCHÁZET ALZHEIMERU

Kakao pomáhá zlepšovat průtok krve mozkem a zlepšovat jeho funkce.


8. ČOKOLÁDA MŮŽE POMOCI SNÍŽIT HMOTNOST

Čokoláda nám pomáhá při udržování optimální hmotnosti dvěma způsoby:
- Za přibýváním na váze stojí především cukr. Pokud nahradíme ostatní sladkosti čokoládou s minimálním obsahem kakaa 70 %, uspokojíme svou chuť na sladké a přitom spotřebujeme mnohem méně cukru.
- Několik studií ukazuje, že kakao aktivně přispívá ke snížení hmotnosti. Dr. Will Clower Ph. D., americký dietolog a neurobiolog, doporučuje sníst malý kousek čokolády 30 minut před každým jídlem. Kakaové máslo podle něj zpomaluje trávení a mírní nárůst inzulínu, navíc spouští senzorické signály sytosti. To nám pomůže zkonzumovat méně jídla.

9. ZLEPŠUJE NÁLADU A SNIŽUJE STRES

Čokoláda stimuluje produkci hormonu fenyletylaminu, který zlepšuje náladu. Když jíme čokoládu, jsme objektivně šťastní.

10. ČOKOLÁDA JE POVAŽOVÁNA ZA AFRODIZIAKUM

Když jíme čokoládu, uvolňuje se v našem mozku také dopamin, tzv. hormon lásky a štěstí.

OTRiNjY5MD