S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Čerstvý pleťový krém z bezu (dle tajného receptu paní Bezos)

02.06.2020

Čerstvý pleťový krém z bezu (dle tajného receptu paní Bezos)

Paní Bezos je nejen šťabajzna, ale k tomu ještě vlastní přirozený fištrón, který ji po rozchodu s tehdejším nejvíc sexy mozkem planety  přinesl docela slušný porozvodový polštář. Máme se od ní, děvčata, co učit! Pojďme ale zpátky k vizáži. Paní Bezos nedá ani po rozvodu bez bezu ani ránu a je to na ní znát.

Květ bezu působí na pleť jako vitamínová bomba a svou silou jarního detoxu ji dokonale připraví na léto. Mladým pomůže od pupínků, zralejší pleti zase dodá šťavnatost. Hurá na bez, právě teď je v plném rozpuku!

Na pořádnou zásobu (asi 200ml finálního krému) budete potřebovat:
3 čerstvé květy černého bezu
300ml měkké vody se špetkou kyseliny citronové
50ml rostlinného oleje (hodí se mandlový nebo meruňkový)
5g emulgátoru Glyceryl  (k dostání tady)
1g emulgátoru Cetylalkohol (k dostání tady)
20 kapek konzervantu Biokons Plus (k dostání tady)

Zde máme pro vás připravený dárkově krásný balíček na výrobu.

Postup:

Na sběr květu se vydejte ideálně ráno na pokud možno čisté místo, ke keřům, které nejsou napadeny mšicemi. Opatrně květy odstřihněte, ať se z nich nevypráší blahodárný pyl.

Doma pak převařte 300ml měkké vody (destilka, nebo kojenecká voda) se špetkou kyseliny citronové a nechte vychladit. Pak do vody ponořte květ a nechte stát přes noc.


Další den přelijte přes jemné sítko, nebo plátno.

Připravte si 2 sklenice. Vydezinfikujte si ruce i pomůcky a nechte oschnout. 

Do jedné skleničky nalijte 150ml květinového výluhu.

Do druhé vlijte 50ml oleje a k němu přisypte Glyceryl Stearate a Cetylatcohol. Jsou to emugátory díky nimž vymícháme z oleje a vody kompaktní krém. Obě skleničky vložte do vodní lázně a zahřejte na cca 60°. Počkejte dokud se emulgátory v oleji zcela nerozpustí.



Skleničky vyjměte, slijte obsah a míchejte. Ideální na to je tato ruční metlička. Tekutina začne vypadat jako mléko a houstnout.

V tu dobu je dobré přidat konzervant (Biokons Plus - 20 kapek).



Míchejte dokud nevznikne hustá smetana. Což je, dle rychlosti chladnutí, asi 2-3 minuty. Přemístěte do dózy a nechte před uzavřením zcela vychladnout. Trvanlivost výrobku díky konzervantu prodloužíte na 5 měsíců.


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Chce se vám víc vyrábět a vytvářet ?  Pořiďte si knihu návodů z toho nejlepšího zdroje! 
Knihy s podpisem a věnováním seženete tady.

NjZkMjR