S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Tradiční majoránková mast (jako od babičky)

26.08.2019

Tradiční majoránková mast (jako od babičky)

Mechanika dětského pádu se zdá mít pravidla striktně uniformní – ve 100% se jde na kolena, následují dlaně, v dynamičtějších případech i čelo. Zdá se, že s průměrnými sedmy pády týdně musí standardní rodina, která nepolstruje, počítat. Prevence je zbytečná – padat je normální. Pádovou otázkou číslo jedna pak zůstává, jak ošetřit takhle pravidelně šmirglovaná kolena. U nás se osvědčila domácí tinktura z myrhy, která se stala hned po ledničce a pračce nejotvíranějším objektem naší domácnosti.
Zatímco si lámu hlavu, jak to pádně vyřešit, v truhlíku na terase mi bujně vegetí majoránka zahradní a ta je výborným pomocníkem při hojení ran. Stačí přidat sádlo a poctivá domácí mast na kolena je na světě. Troufám si říct, že velmi domácí!
Škoda jen, že se s ní nedají zacelit i ty věčně rozervaný tepláky..

 

Budete potřebovat:
2 lžíce majoránky (čerstvé)
2 lžíce sádla

~ jinými slovy: jedna ku jedné.

pěkná alu dóza k dispozici zde.

Naplánujte si na oběd bramboráky a natrhejte si majoránku.

Dejte do rendlíku a přidejte sádlo.

Ohřejte, nechte chvíli bublat a pak odstavte.

Nechte stát do dalšího dne. Opět ohřejte, přelijte přes plátýnko do dózy a skladujte v lednici.

Trvanlivost masti bude dle doby spotřeby použitého sádla.

Chce se vám víc vyrábět a vytvářet ?  Pořiďte si knihu návodů z toho nejlepšího zdroje!  Knihy s podpisem nebo i věnováním seženete tady.

NjQzMmQ