Nejlepší možnou přípravou na letošní Vánoce je naložit si čerstvé višně do rumu a nechat v chladnu stát. Nejenže budete mít téměř zdarma úplně totálně luxusní dárek pod stromeček pro milovníky turbomoštů, bude to i bez práce, protože do tohoto turbomoštu se višně nevypeckovávají! Juch.
Teď pozor, recept je vážně težký, takže nasadit brejle, vzít tužku, čtverečkovaný papír, pravítko a úhloměr.
Budete potřebovat:
čerstvé višně
rum, stačí i tuzemák obyč.
lžíci cukru
1 badyán
1 ruličku skořice
Nasbírejte višně. Omyjte, ošušte.
Vložte do zavařovačky.
Přidejte cukr a koření.
Zalijte rumem tak, aby žádná nevyčuhovala.
Zavíčkujte. Protřepte.
Nechte v chladnu a temnu.
Nespotřebujte dříve než o Vánocích.
Tyhle rumové višně jsou skvělé jen tak (lžička - pusa), nebo ve svařáku, dají se přidat do cukroví, osvědčily se i ve spojení s čokoládovou fontánou, nebo fondue.
Vánoce jsou za 5 měsíců. Nemáte zač. :-)
Líbil se vám tenhle recept? Podívejte se na další návody, budete je milovat!